مقایسه اکوکاردیوگرافیک میزان الاستانس پایان سیستولی بطن چپ جنین در نیمه بارداری و الاستانس پایان سیستولی نوزادان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-25-1_008

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: اندازه گیری الاستانس بطنی با استفاده از اکوکاردیوگرافی در ارزیابی عملکرد قلبی کمک کننده است. به دنبال پیشرفت تکنولوژیک دستگاه های اکوکاردیوگرافی ارزیابی عملکرد قلبی جنین ارتقا پیدا نموده است. الاستانس بطنی نشانگر عملکرد بطنی بوده و الاستانس شریانی معیاری از پس بار بطنی است. جفت شدن بطنی - شریانی نیز واکنش متقابل بطنی - شریانی را نشان می دهد. این مطالعه برای به دست آوردن تخمینی از مقادیر الاستانس پایان سیستولی بطنی، الاستانس شریانی و جفت شدن بطنی - شریانی با استفاده از روش غیرتهاجمی اکوکاردیوگرافی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۶۷ جنین با سن بارداری ۱۹ تا ۲۴ هفته (۳۸ جنین دختر و ۲۹ جنین پسر) و ۴۳ نوزاد با سن ۱۰ تا ۶۰ روز (۲۵ دختر و ۱۸ پسر) مراجعه کننده به کلینیک اکوکاردیوگرافی قلب مرکز طبی کودکان در یک بازه زمانی ۱۴ ماهه طی سال های ۱۳۹۷ لغایت ۱۳۹۸ انجام شد. مادران و نوزادان بیماری زمینه ای نداشتند. نوزادان بیماری ساختاری قلب و جنین ها بیماری ساختاری نداشتند. مواردی شامل نداشتن ریتم سینوسی، view نامناسب و کیفیت نامطلوب سیگنال pulsed Doppler حاصله برای اندازه گیری متغیرها در مطالعه وارد نشدند. الاستانس پایان سیستولی بطن (Ea)، الاستانس شریانی (Ees) و جفت شدن بطنی – شریانی (Ea/Ees) به روش اکوکاردیوگرافی در جنین ها با مقادیر محاسبه شده در نوزادان مقایسه گردید. با در نظر گرفتن درصدی تخمین در مقادیر PEP (Pre-ejection period)، مقادیر ET (Ejection time) و فشار خون جنین، تخمینی از مقدار متوسط نرمال الاستانس بطنی و شریانی و همچنین جفت شدن بطنی – شریانی در جنین و نوزاد سالم به دست آمد. یافته ها: میانگین الاستانس شریانی جنین ها و نوزادان به ترتیب ۸۴.۴±۲۰.۰۴ و ۱۲.۶±۲.۸۸ میلی متر جیوه بر میلی لیتر تعیین شد (P<۰.۰۵). میانگین الاستانس بطنی جنین ها و نوزادان به ترتیب ۸۸.۵±۲۰.۴۹ و ۱۵.۰۷±۲.۸۹ میلی متر جیوه بر میلی لیتر حاصل شد (P<۰.۰۵). میانگین جفت شدن بطنی - شریانی جنین ها و نوزادان به ترتیب ۰.۹۶±۰.۱۴ و ۰.۸۴±۰.۱۳ میلی متر جیوه بر میلی لیتر به دست آمد (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: میزان الاستانس شریانی، بطنی و جفت شدگی بطنی - شریانی در جنین ها به طور قابل توجهی بیشتر از نوزادان بود و با افزایش سن کاهش یافت.

نویسندگان

عالیه نیک دوست

Corresponding Author, Pediatric Cardiologist, Payaambar Azam Hospital, Kerman, Iran.

علیرضا دهستانی

Assistant Professor of Pediatric Cardiac Surgery, Department of Surgery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

رضا شعبانیان

Associate Professor of Pediatric Cardiology, Department of Pediatric, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مینو دادخواه

Pediatric Cardiologist, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ménigault E, Vieyres P, Lepoivre B, Durand A, Pourcelot L, ...
  • Khosroshahi HE, Ozkan EA, Kilic M. Arterial and left ventricular ...
  • Kameyama T, Asanoi H, Ishizaka S, Sasayama S. Ventricular load ...
  • نمایش کامل مراجع