میزان یادگیری و رضایت دانشجویان علوم آزمایشگاهی از روش مشارکت فعال در آموزش

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 76

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDCBM-7-4_003

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402

چکیده مقاله:

اهداف: انگل شناسی یکی از دروس مهم در آموزش دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی است. انتخاب روش تدریس مناسب، به یادگیری بهتر فراگیران کمک زیادی خواهد کرد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر مشارکت دانشجویان در آموزش درس انگل شناسی بر میزان یادگیری و رضایت آنها به منظور یافتن روش آموزشی بهتر بود. روش ها: این مطالعه نیمه تجربی در سال ۹۲-۱۳۹۱ روی ۵۸ نفر از دانشجویان سال دوم و سوم کارشناسی علوم آزمایشگاهی ورودی ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل صورت گرفت و ارایه دروس انگل شناسی۱و۲ با روش سخنرانی و با مشارکت فراگیران در آموزش مقایسه شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته ۲۱سئوالی در رابطه با ارزیابی نگرش دانشجویان در مورد تاثیر روش مذکور در پیشرفت یادگیری دروس بود. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون T استودنت توسط نرم افزار SPSS ۱۸ انجام شد. یافته ها: ۳۵ نفر (۴/۶۰%) این روش تدریس را بهتر از روش سخنرانی دانستند. ۳۲ نفر (۲/۵۵%) از ارایه درس به روش مذکور رضایت داشتند و ۳۳ نفر (۹/۵۶%) اجرای آن را در ترم های آتی پیشنهاد نمودند. میانگین نمرات دروس انگل شناسی ۱ و ۲، با مشارکت و بدون مشارکت فراگیران، اختلاف معنی دار داشت (۰۴/۰ p< ). فراوانی نمرات کسب شده بالاتر از ۱۶ و ۱۷ در این دروس در روش با مشارکت نسبت به روش بدون مشارکت افزایش یافت. نتیجه گیری: مشارکت دانشجویان در امر تدریس درس انگل شناسی، کیفیت آموزش این درس را بهبود می بخشد. همچنین استفاده از این روش موجب تقویت انگیزه برای یادگیری، شرکت در کلاس، تلاش بیشتر و ارتباط بهتر بین مدرس و دانشجو می شود.

نویسندگان

نرگس کلانتری

“Molecular & Cellular Biology Research Center” and “Laboratory Sciences Department, Para-Medicine Faculty”, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran

سلمان غفاری

Parasitology & Mycology Department, Medicine Faculty, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Liaghatdar M, Abedi MR, Jafari E, Bahrami F. Effectiveness of ...
  • Norozi HM, Mohsenizadeh SM, Jafary Suny H, Ebrahimzadeh S. The ...
  • Krueger PM, Neutens J, Bienstock J, Cox S, Erickson S, ...
  • Rossiter Jr CM. The effects of various methods of teaching ...
  • Hill RJ. A comparative study of lecture and discussion methods ...
  • Johnson JP, Mighten A. Comparison of teaching strategies: Lecture notes ...
  • Momeni Danaei SH, Zarshenas L, Oshagh M, Omid Khoda SM. ...
  • Khalili H, Baba Mohammady H, Hadji Aghajani S, Qods AA ...
  • Mortazavi H, Nemat R, Soheil Arshadi S, Armat MR. The ...
  • نمایش کامل مراجع