اثر هشت هفته تمرین مقاومتی-هوازی بر سطوح فاکتور-۱ مشتق از سلول استرومایی و فاکتور رشد مشتق از پلاکت در بیماران بای پس عروق کرونر: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-2_003

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: تمرینات ورزشی در بیماران قلبی پس از عمل بای پس شریان کرونر (coronary artery bypass grafting: CABG) موجب بهبود عملکرد قلبی عروقی از طریق افزایش چگالی مویرگی عضله قلبی میشود. فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF) و فاکتور-۱ مشتق از سلول استرومایی (SDF۱) نقش مهمی در آنژیوژنز و تکثیر و تمایز سلولی دارند. این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرین مقاومتی-هوازی بر سطوح فاکتور-۱ مشتق از سلول استرومایی و فاکتور رشد مشتق از پلاکت در بیماران بای پس عروق کرونر انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی ۲۴ بیمار قلبی تحت عمل جراحی CABG به روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند انتخاب و بهطور تصادفی در دو گروه ۱۲ نفری تمرین ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین ترکیبی به مدت هشت هفته و هفتهای سه جلسه پروتکلهای منتخب تمرینی هوازی و مﻘاومتی را اجرا کردند. قبل و بعد از برنامه تمرینی ارزیابیهای ترکیب بدنی و نمونهگیری خونی برای سنجش متغیرها انجام شد. به منظور اندازه گیری PDGF و SDF۱ از روش آزمایشگاهی الایزا استفاده شد. یافته ها: میزان PDGF در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل افزایش آماری معنی داری داشت (P<۰.۰۵) اگرچه میزان SDF۱a در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت؛ اما این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: اجرای هشت هفته تمرین بازتوانی ترکیبی با تغییر در مﻘادیر پلاسمایی PDGF در بیماران CABG باعث ارتﻘاء سازگاریهای فیزیولوژیکی مطلوبی در سلامت قلب و عروق میشود.

کلیدواژه ها:

Coronary Artery Bypass ، Rehabilitation ، Platelet-Derived Growth Factor ، بای پس عروق کرونر ، بازتوانی ، فاکتور رشد مشتق از پلاکت

نویسندگان

سید هادی سیدی

Ph.D Candidate in Sport Physiology, Department of Physical Education and Sport Sciences, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran.

رامبد خواجه ای

Assistant Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran.

امیر رشید لمیر

Associate Professor, Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

محمدرضا رمضانپور

Associate Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.

جمشید مهرزاد

Assistant Professor, Department of Biochemistry, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ellison GM, Waring CD, Vicinanza C, Torella D. Physiological cardiac ...
  • Rashidlamir A. [Investigation of the Effect of Aerobic and Resistance ...
  • Wang B, Zhou R, Wang Y, Liu X, Shou X, ...
  • Lee HJ. Exercise training regulates angiogenic gene expression in white ...
  • Nijhawans P, Behl T, Bhardwaj S. Angiogenesis in obesity. Biomed ...
  • Kwon JH, Moon KM, Min KW. Exercise-Induced Myokines can Explain ...
  • Hamidi A, Rashidlamir A, Khajei R, Zarei M, Zendedel A. ...
  • نمایش کامل مراجع