نقش حمایت اجتماعی و صفات شخصیتی در بروز افسردگی پس از زایمان

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-22-1_013

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: افسردگی پس از زایمان افزون بر سلامت مادر، بر رشد و تکامل روانی نوزاد اثر منفی و نامطلوب دارد. همچنین الگوها و صفات شخصیتی فرد نیز می تواند با افسردگی پس از زایمان ارتباط داشته باشد. این مطالعه به منظور تعیین نقش حمایت اجتماعی و صفات شخصیتی در بروز افسردگی پس از زایمان انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۲۰۰ مادر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی به روش نمونه گیری در دسترس در فاصله ۶ هفته تا ۶ ماه پس از زایمان انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه افسردگی Edinburgh (سال ۱۹۸۷)، پرسشنامه شخصیتی NEO-FFI (سال ۱۹۸۵) و پرسشنامه حمایت اجتماعی Phillips (سال ۱۹۷۷) گردآوری و مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: تعداد ۴۹ نفر (۲۴.۵%) از مادران دارای افسردگی پس از زایمان بودند. روان رنجوری بیشترین رابطه را با افسردگی پس از زایمان نشان داد. ضریب همبستگی این متغیر با افسردگی پس از زایمان ۵۲ درصد بود و این متغیر به تنهایی ۲۷ درصد از واریانس افسردگی پس از زایمان را پیش بینی نمود. بین افسردگی پس از زایمان و حمایت اجتماعی ارتباط آماری منفی و معنی دار (r=-۰.۰۲۷, P<۰.۰۱) و بین افسردگی پس از زایمان و روان رنجور خویی ارتباط آماری مثبت و معنی داری وجود داشت (r=۰.۵۲, P<۰.۰۱) . نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که ویژگی های شخصیتی و حمایت اجتماعی دو عامل مهم در رابطه با افسردگی پس از زایمان هستند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فرزانه مریمی

M.Sc in Clinical Psychology, Health Department Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences, Torbat Heydariyeh, Iran.

زهره مریمی

M.Sc in Midwifery, Faculty Member of Midwifery, Faculty of Medical Sciences, Marand Branch, Islamic Azad University, Marand, Iran.

ایمان الله بیگدلی

Professor, Department of Psychology, School of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

محمود نجفی

Assistant Professor, Department of Clinical Psychology and Educational Sciences, University of Semnan, Semnan, Iran.

مهدیه کیانی

M.Sc in Midwifery, Faculty Member of School of Nursing and Midwifery, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sarkhel S. Kaplan and Sadock's Synopsis of Psychiatry: Behavioral Sciences/Clinical ...
  • Abedian Z, Soltani N, Mokhber N, Esmaily H. [Relationship between ...
  • Montazeri A, Torkan B, Omidvari S. The Edinburgh Postnatal Depression ...
  • Mazhari S, Nakhaee N. Validation of the Edinburgh Postnatal Depression ...
  • Amini L, Heidary M, Daneshparvar H. Personality Traits and their ...
  • نمایش کامل مراجع