تجزیه کلاستر حوز ههای مختلف سی بکاری منطقه ارومیه بر مبنای خصوصیات کیفی میوه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 625

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_501

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

مکان یابی مناطق مستعد تولید سیب برخوردار از ویژگی های طبیعی نظیر درجه بالای حاصلخیزی خاک، ارتفاع زیاد از سطح دریا، اقلیم خشک و آفتابی، تراکم پایین آفات و بیماریها و حداکثر کیفیت میوه بدون نیاز به استفاده از مواد شیمیایی اهمیت زیادی در تولید سیب ارگانیک دارد. حوزه های سیب کاری ارومیه در دامنه وسیعی از اراضی واقع در دشت ها، کوهپایه ها، ارتفاعات و اقلیم ها واقع شد هاند و کیفیت و کمیت میوه سیب بسته به عوامل اقلیمی از حوز ه ای به حوز ه ای دیگر متفاوت است. در این تحقیق (1388-1387) ، در مجموع 44 نمونه تصادفی میوه از باغات سیب رقم گلدن د لیشز در هر یک از حوزه های 11 گانه سیب کاری (از هر حوزه چهار باغ هم سن و سال) جمع آوری و پس از انتقال به آزمایشگاه خصوصیات کیفی میوه شامل متوسط وزن میوه، میزان سفتی میوه، میزان قند، اسیدیته و باقیمانده نیترات انداز هگیری و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج، ب هاستثنای باقیمانده نیترات و متوسط وزن میوه در مابقی صفات تفاوت معنی داری بین 11 حوزه سیب کاری مشاهده گردید. تجزیه کلاستر حوزه های سیب کاری ارومیه با توجه به متغیرهای کیفی میوه انداز هگیری شده شامل بریکس (قند)، اسیدیته، سفتی و رنگ میوه حوزه های سیب کاری ارومیه را به دو کلاستر تقسیم نمود. در کلاستر کوچکتر سه حوزه سرو ، سیلوانا و مرگور قرار دارند و مابقی حوز هها در کلاستر بزرگ جای گرفتند . در این کلاستر دو حوزه بالانج و نازلو از تشابه زیادی به کلاستر اول برخوردارند. در کل، پنج حوزه شامل سرو ، سیلوانا، مرگور، بالانج و نازلوی علیا بدلیل تولید بهترین کیفیت میوه از تناسب بالایی برای تولید سیب ارگانیک برخوردارند.

نویسندگان

رضا رضایی

اعضای هیئت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

قاسم حسنی

اعضای هیئت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alvares, C. 1996.The organic farming source book. The other India ...
  • Edwards, Linda. 1998. Organic fruit tree management. Certified Organic Associations ...
  • نمایش کامل مراجع