برنامه ریزی راهبردی نقش آفرینی نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران؛ رهنمودهایی برای مرکز خیر ماندگار و پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 71

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KHAIRMANDEGAR04_042

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1402

چکیده مقاله:

موضوع چهارمین همایش ملی خیر ماندگار، «ظرفیت ها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران» است. به این موضوع از سه منظر می توان نگریست: چیستی، چرایی و چگونگی. رویکردهای چیستی و چرایی به ترتیب به دنبال تعریف و تبیین ظرفیت ها و کارکردهای یادشده و تبیین اهمیت و جایگاه اثرگذاری نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران هستند؛ اما هیچ کدام، طرح و نقشه ای را برای این امر عرضه نمی کنند؛ اما رویکرد چگونگی تلاش می کند با بررسی ابعاد گوناگون مسئله، برنامه یا طرحی عملیاتی را برای نقش آفرینی نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران عرضه کند. این مقاله نیز با اتخاذ رویکرد چگونگی به دنبال عرضه الگویی راهبردی به منظور فعال سازی ظرفیت ها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران است. این مقاله با بهره برداری از دانش برنامه ریزی راهبردی، درباره ترسیم آرمان، چشم انداز (وضع مطلوب)، وضع موجود، راهبردهای وصول به وضع مطلوب، گفتمان سازی و ... بحث می کند و پیشنهادهایی را برای مرکز خیر ماندگار و پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار) عرضه می کند. همچنین، با عنایت به نوع نقش آفرینی (که بعضا نیازمند تلاش های نهادهای عالی کشور است) این پیشنهادها را می توان به «دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت» نیز عرضه کرد.

کلیدواژه ها:

چهارمین همایش ملی خیر ماندگار ، نیکوکاری ، وقف ، پیشرفت ، برنامه ریزی راهبردی ، مرکز خیر ماندگار ، پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار)

نویسندگان

سیدمحمدرضا سیدی

دانش آموخته دوره دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه تربیت مدرس