بررسی اثرات تنش شوری و خشکی ناشی از غلظت های مختلف کلرید سدیم و پلی اتیلن گلایکول۶۰۰۰ بر خصوصیات جوانه زنی علف هرز کهورک (Prosopiss tephaniana)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 30

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED04_069

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات جوانه زنی علف هرز جغجغه آزمایشی در محیط پتریدیش در قالب طرحکاملا~ تصادفی با ۴ تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۸۷ انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف پتانسیل اسمزی و ماتریک ناشی از تنش شوری و خشکی در چهار سطح پتانسیل اسمزی ۳-./، ۵-، ۱۰- و ۱۵- بار به همراه تیمار شاهد(آب مقطر) بود. نتایج نشان داد که با منفی تر شدن پتانسیل اسمزی و ماتریک درصد و سرعت جوانه زنی به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش یافت (۰۵/۰(p< و این کاهش در تنش خشکی به طور معنی داری در هر دو صفت نسبت به تنش شوری بیشتر بود.زمان رسیدن به ۵۰%حداکثر جوانه زنی در هنگام مواجه با سطوح تنش به طور معنی داری افزایش یافت . برازش مدل لجستیک سه پارامتری رابطه بین سطوح مختلف تنش و درصد جوانه زنی جغجغه را به خوبی توجیه نمود. پارامتر ۵۰Xمدل مذکور حاکی از کاهش ۵۰ درصدی حداکثر جوانه زنی جغجغه در پتانسیل های اسمزی ۲۳/۱۶- بار و ماتریک ۲۶/۶- بار می باشد که این امر حساسیت بیشتر جغجغه را به تنش خشکی نشان می دهد.

نویسندگان

مهدی مجاب

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،

مجتبی حسینی

دانشجوی دکترای علوم علف هایهرز دانشگاه فردوسی مشهد

غلامرضا زمانی

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بیرجند.

اردشیر کهنسال

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،

اسماعیل ابراهیمی

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز،