مقایسه آزمایشگاهی تاثیر سرباره های ضایعاتی اصفهان و اسفراین بر خواص مقاومتی و دوام بتن در محیط سولفاتی و رفتار خمشی تیرهای بتن آرمه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 48

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICS-8-1_002

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402

چکیده مقاله:

امروزه انواع مختلفی از ضایعات صنعتی بعنوان مصالح پایدار معدنی برای جایگزینی بخشی از سیمان در تولید بتن با رویکرد اقتصادی استفاده می شوند. هدف اصلی این تحقیق، مقایسه و بررسی تاثیر استفاده از دو نوع سرباره کارخانه ذوب آهن اصفهان و کارخانه فولاد اسفراین به عنوان جایگزینی از درصدهای مختلف سیمان در بتن معمولی بود که در سه فاز انجام شد. نمونه های بتنی با طرح اختلاط و درصدهای مختلف از دو نوع سرباره با نسبت های آب به سیمان برابر ۵۴/۰ و ۴۳/۰ در فاز اول ساخته شدند و پس از قرارگیری در حوضچه آب، در سنین ۲۸، ۵۶ و ۹۰ روز مورد آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفتند. در فاز دوم، نمونه های بتنی با درصدهای بهینه سرباره برای سنجش دوام نمونه ها ساخته شدند. تیرهای بتن مسلح با ابعاد ۱۰۰۰×۱۵۰×۱۵۰ میلی متر با ۳ طرح اختلاط متفاوت در فاز سوم و برای بررسی عملکرد سازه ای بتن های حاوی درصدهای بهینه سرباره ساخته و آزمایش تیر خمشی چهار نقطه ای برای بدست آوردن ظرفیت نهایی انجام شد. نتایج آزمایشات نشان داد که گرچه مقاومت نمونه-های بتنی حاوی درصدهای مختلف سرباره در سن ۲۸ روز کمتر از بتن معمولی بود ولی مقاومت نمونه های بتنی حاوی ۳۰ درصد سرباره اصفهان و ۲۰ درصد سرباره اسفراین در سن ۵۶ و ۹۰ روز تقریبا برابر بتن معمولی و مقاومت هدف بودند. نتایج آزمایشات دوام در فاز دوم نشان دادند که دوام نمونه های حاوی سرباره در محیط سولفاتی بیش از بتن معمولی بود. همچنین ظرفیت نهایی خمشی تیرهای بتن مسلح حاوی ۳۰ درصد سرباره اصفهان و ۳۰ درصد سرباره اسفراین به ترتیب ۱۰ درصد افزایش و ۳ درصد کاهش نسبت به تیر بدون سرباره نشان داد.

نویسندگان

محمدکاظم شربتدار

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

مصطفی بابایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مستوفی نژاد، داوود. ۱۳۸۲. تکنولوژی و طرح اختلاط بتن، انتشارات ...
  • Chunlin, Liu., Kunpeng, Zha., Depeng, Chen. ۲۰۱۱. Possibility of Concrete ...
  • Netinger, I.; Bjegovic, D.; Vrhovac, G. ۲۰۱۱, Utilisation of steel ...
  • Qasrawi , H. ۲۰۱۸, Fresh properties of green SCC made ...
  • Awoyera, P.O., Olofinnade, O.M., Busari, A.A., Akinwumi , I.I, Oyefesobi, ...
  • Habibi, A., Sharbatdar, M.K. ۲۰۱۶. Experimental evaluation of mechanical characteristics ...
  • نمایش کامل مراجع