رابطه اخلاق حرفه ای و شایستگی حرفه ای اساتید با پاسخگویی سازمانی : تحلیل نقش میانجی اشتیاق شغلی

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 25

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJEST-19-1_016

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

زمینه: پاسخگویی سازمانی برای باقی ماندن در میدان رقابت در دنیای امروز اهمیت دارد. هدف از انجام این پژوهش ، تحلیل نقش میانجی اشتیاق شغلی در رابطه اخلاق حرفه ای و شایستگی حرفه ای اساتید با پاسخگویی سازمانی در بین اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور استان اذربایجان غربی بود. روش: پژوهش حاضر کاربردی و در زمره پژوهش های توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی بود که از میان آنها یک نمونه ۱۵۰ نفره به شکل تصادفی ساده انتخاب شد که در نهایت تنها نتایج ۱۲۹ نفر تحلیل شد. برای سنجش متغیر های تحقیق از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. برای تحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی از رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری و حداقل مربعات جزئی و از نرم افزار Smart PLS نسخه ۳ استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد؛ اخلاق حرفه ای بر اشتیاق شغلی ، اخلاق حرفه ای بر پاسخگویی سازمانی ، شایستگی حرفه ای بر اشتیاق شغلی ، شایستگی حرفه ای بر پاسخگویی سازمانی و اشتیاق شغلی بر پاسخگویی سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد. نتیجه گیری: پاسخگویی سازمانی که به نوعی به عنوان مسئول نگه داشتن مدیران و کارکنان اجرایی در یک سازمان است از اخلاق و شایستگی حرفه ای کارکنان و مدیران اثر می پذیرد و نتایج تحقیق حاضر نشان دارد که در این ارتباط اشتیاق شغلی می تواند نقشی میانجی گر ایفا کند.

نویسندگان

لیلا مسافر

۱. Dept. of Public Administration, Payam-e- Noor University, Tehran, Iran.

فرهاد نژاد ایرانی

۲. Dept. of Public Administration, Faculty of Management and Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran.

جعفر بیک زاد

۲. Dept. of Public Administration, Faculty of Management and Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran.

یحیی داداش کریمی

۲. Dept. of Public Administration, Faculty of Management and Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Khayat Moghadam S, Yousefi M, Habibi. (۲۰۲۰). Relationship between ethics ...
  • Hasani M, Shahinmehr B. (۲۰۱۵). Structural modeling of relationship between ...
  • Ghasemzadeh Alishahi A, Zahed Babelan A, Moeinikia M, Mokalafeh K, ...
  • Baghi Nasrabadi A, Behzadinia M. (۲۰۲۰). The relationship between strategic ...
  • Pennino M. (۲۰۰۴). Managers and professional ethics. Journal of Business ...
  • Blaskova M, Blasko R, Matuska E, Rosak-Szyrocka J. (۲۰۱۵). Development ...
  • Jahani J, Mirshojaeyan Hoseini SA, Marzooghi R, Shafiei Sarvestani M. ...
  • Hamdan AR, Ghafar MN, Ting L. (۲۰۱۰). Teaching competency testing ...
  • نمایش کامل مراجع