مروری بر خواص سودمند ترکیب فنلی رزوراترول در انگور

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,423

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_460

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف: انگور منبع بسیار خوبی از ترکیبات مغذی گیاهی، خصوصاً فنلها و پلیفنلها است. بیشتر ترکیبات فنلی انگور در هسته و پوسته آن تجمعیافته اند. از جمله ترکیبات فنلی موجود در پوست انگور می توان به استیلبنها (رزوراترول)، ترکیب مشتق شده به صورت طبیعی از گیاه با خواص مفید برای بدن، اشاره کرد. این مقاله قصد دارد به مروری اجمالی بر خواص سودمند رزوراترول (ترانس- 3 ،4 ،5 - تری هیدروکسی استیلبن) بپردازد. نتایج و بحث: از جمله خواص سلامتبخش این ترکیب میتوان به محافظت در برابر بیماریهای قلبی و عروقی، التهابات مزمن، کمک به سلامت مغز و پیشگیری از ایجاد ناهنجاریهای عصبی مانند آلزایمر، خواص ضد سرطانی بخصوص سرطان پروستات، اشاره کرد. این ترکیب با کاهش اکسیداسیون LDL و تجمع پلاکتها مانع بروز بیماریهای قلبی و التهابات مزمن که یکی از فاکتورهای اصلی در بسیاری از بیماریها از جمله بیماری قلبی- عروقی است، میشود. همچنین این ترکیب با عبور از سد خونی- مغزی میتواند از بروز ناهنجاریهای عصبی جلوگیری کند.نتیجه گیری کلی: با وجود ترکیبات مغذی گیاهی بیشمار در انگور، از جمله رزوراترول، انگور میتواند بسیاری از نیازهای سیستم بدن را با آثار سودمند خود برطرف کرده و بعنوان یک ماده مغذی سرشار از ترکیبات فنلی جایگاه ویژهای را در میان میوهها به خود اختصاص دهد.

نویسندگان

شیرین مال گنجی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران

سارا سهراب وندی

استادیار گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران

مهشید جهادی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • C astillo-Pichardo L, M. Martinez- Montemayor and et al. 2009. ...
  • Saw L.K, Chen S, Wong S. H, Tan S. A, ...
  • Zhou K, Raffoul J. J. 2012. Potential Anticancer Properties of ...
  • نمایش کامل مراجع