شناسایی مورفولو ژیکی فلور قارچی فلفل قرمز ایرانی و بررسی توانایی تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در آنها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 764

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1157

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف: این تحقیق با هدف بررسی شدت و فراوانی آلودگی قارچی و همچنین قارچهای مولد تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در ادویه فلفل قرمز ایرانی به منظور برجست کردن ارزیابی خطر ناشی از آنها می باشد. مواد و روشها: 36 نمون فللق قرمز تند سبزوار خشک شده با آفتاب و در هوای آزاد، بطور تصادفی در طی دوره برداشت، جمع آوری گردید .از محییط کشت های DG18 و YGC جهت انجام کشت عمومی و اختصاصی کپک ها بمنظور شمارش کلی کپک های موجود در نمونه ها و شناسایی میکروسیکوپی آنها استفاده گردید. شناسایی انواع مختلف کپک ها از همدیگر و تعیین هویت آنها با توج به خصوصیات ماکروسکوپی کلنی های قارچی و با توجه به وجود ساختارهای اختصاصی در هریک از قارچ ها بر اساس کلیدهای شناسایی و الگوی تشریح شده توسط سامسیون و همکاران (2000)، انجام شد. تشخیص توانایی تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A توسط جنسهای قارچی موجود در نمونه ها با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و دستگاه UV دتکتور در طول موج 365 نانومتر صورت گرفت. نتایج و بحث: 91 در صد از نمونه های فلفل قرمز آلوده به جنس آسپرژیلوس، 58 درصد آلوده به جنس پنی سیلیوم، 33 درصد آلوده به جنس رایزوپوس و33 درصد آلوده به جنس آلترناریا بودند. 4 جنس کپکی و 5 گون کپکی در نمونه ها شناسایی شد. اغلب جنس های کپکی متعلق به نس آسیپرژیلوس (42/3% از کل سوشهای ایزوله شده) بود. سایر جنس های کپکی به ترتیب در گروه پنی سیلیوم (27%)، رایزوپوس (15/4%) و آلترناریان (15/4%) قرار داشتند. در جنس آسپرژیلوس دو گونه فلاووس و توبینجنسیس شناسایی گردید که به ترتیب 45 و 54/7 درصد از سوشهای آسپرژیلوس شناسایی شده را به خود اختصاص داد و در بین 36 نمونه فلفل قرمز، آسپرژیلوس فلاووس در 42 درصد از نمونه ها و آسپرژیلوس تویینجنسیس در 50 درصد از نمونه ها شناسایی شد. در بین سوش های ایزوله شده، 80% سوش های آسپرژیلوس فلاووس قادر به تولید آفلاتوکسین B1 و 5% سوش های آسپرژیلوس توینجنسیس قادر به تولید اکراتوکسین A بودند. سایر جنس ها شامل پنی سیلیوم، الترناریا و رایزوپوس توانایی تولید آفلاتوکسین B1 یا اکراتوکسین A را نداشتند.

نویسندگان

رزیتا سالاری

اداره نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Abdullah, S.K; Al-Saad, I.and Essa, R.A. (2002b) Mycobiota and natural ...
  • Ath-Har, M.A., Prakash, H.S., Shetty, H.S., 1988. Mycoflora of Indian ...
  • Ayres, G.I., T.I. Mund and E.W. Sondin, 1980. Microbiology of ...
  • Bugno, A., A.A.B. Almodovar, T.C. Pereira, T.A. Pinto and M ...
  • Dimic- , _ S krinjar, M., 1995. Toksigene plesni i ...
  • Hitokoto, H. ;Morozumi, S; Wauka, T.; Sakai, S. and Kurata, ...
  • Kneifel, W., Berger, E., 1994. Microbial criteria of random samples ...
  • Watanabe T, Moya JD, Gonzalez JL, Matsuda A. Fungi associated ...
  • Zinedine, A., Brera, C., Elakhdari, S., Catano, C., Debegnach, F., ...
  • نمایش کامل مراجع