شناسایی، ارزیابی و کنترل مخاطرات شغلی اپراتورمکانیکهای دستگاه هاروستر با بهره گیری از تکنیکJSA (مطالعه موردی: شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,217

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME03_524

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف شناسایی و بررسی خطرات شغلی اپراتور مکانیک­های دستگاه هاروستر به روش آنالیز ایمنی شغل(JSA) در مدیریت تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت فارابی خوزستان به انجام رسید. این شرکت در جنوب شرقی اهواز و در کیلومتر35 جاده اهواز - آبادان واقع شده است. با بررسیهای بعمل آمده در خصوص ارزیابی و اولویت دهی ریسک خطرات موجود در مدیریت تجهیزات مکانیکی و با توجه به اهمیت بالای دستگاه­های هاروستر در آن شرکت، این نتیجه حاصل شد که رسیدگی به خطرات موجود در هنگام تعمیرات دستگاه هاروستر دارای اولویت بالاتری می­باشند. لذا بمنظور شناسایی خطرات موجود در هر یک از مراحل تعمیرات دستگاه مذکور، روش آنالیز ایمنی شغل انتخاب گردید. علیهذا پس از تشکیل تیم تحقیق، کلیه داده­ها و اطلاعات لازم جهت انجام کار از طریق مشاهدات یک به یک، بررسی شناسنامه دستگاه و پیشینه حوادث مربوطه، فیلمبرداری و عکسبرداری از کلیه مراحل انجام کار و همچنین انجام گفتمان­های گروهی، گردآوری شد. در نهایت تعداد 29 مرحله کاری و 100 خطر شناسایی و پس از آن پیشنهاداتی جهت انجام اقدامات اصلاحی ارائه گردید. در پایان با عنایت به نتایج مطالعه، دستورالعمل کار ایمن تدوین شد، همچنین جهت رسیدگی به کارهای غیرمعمول که احتمال دارد هنگام انجام تعمیرات رخ دهند دستورالعملی مدون گشت. طی بازنگری و پایش فرایند تحلیل صورت گرفته مشخص گردید که باشناسایی روشهای کاری غلط و فعالیت­های غیرضروری، میزان کارایی و اثربخشی و در نتیجه بهره­وری سیستم افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها:

ایمنی ، شناسایی خطر ، JSA ، کشت و صنعت فارابی ، هاروستر

نویسندگان

غلامرضا قائدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز و مدیر منابع انسانی کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان

علی بنواری

کارشناس ایمنی و حفاظت صنعتی شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان و دانش آموخته مهندسی صنایع- ایمنی صنعتی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

محمد رضایی

کارشناس HSE شرکت نفت و گاز پارس )فازهای ۱۱ و ۱۱ پارس جنوبی( و دانش آموخته مهندسی ایمنی صنعتی دانشگاه کار قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ارقامی، شیرازه، بویا، مصطفی، 1385، "اصول ایمنی در صنعت و ...
  • یان جی والث، مترجم لاهیجانیان، همایون، 1384، "سیستم‌های ایمنی"، چاپ ...
  • روابط عمومی شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان، 1389، ...
  • اداره ایمنی شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان، 1389، ...
  • محمدفام، ایرج، 1384، "تکنیکهای ایمنی، آنالیز ایمنی شغلی (JSA) "، ...
  • چوبینه، علیرضا و همکاران، 1384، کلیات بهداشت حرفه‌ای، چاپ دوم، ...
  • انجفی، رضا، 1381، "رزیابی وضعیت ایمنی یک شرکت یخچال‌سازی به ...
  • یوسفی افکند، مهدی، 1385، "بررسی و شناسایی خطرات شغلی برای ...
  • WHO 1 999."Health and Environmenta in Sustainable Development". Protection of ...
  • نمایش کامل مراجع