نقش زنان در بیابانزدائی و توسعه پایدار منابع طبیعی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 785

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEZ01_117

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

چکیده مقاله:

زنان به عنوان بخش اعظمی از نیروی انسانی هر کشور می‌توانند نقش بسیار مهم و موثری در جهت پیشبرد اهداف و سیاستهای برنامه‌ریزان در زمینه‌های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ایفا نمایند. توجه به توانائی‌های بالقوه زنان درخصوص ایفای نقش فرهنگ‌سازی، حفاظتی، احیایی و ... در راستای اهداف پایداری منابع طبیعی می‌تواند برای سیاستگزاران این بخش بسیار راهگشا باشد. زنان با دارا بودن نقش مدیریت خانواده انتقال تعالیم اعتقادی و فرهنگی را به عهده دارند، بدیهی است که هر چه سطح آگاهیها و اطلاعات ایشان بیشتر باشد به تبع آن ارتقاء‌ فرهنگ عمومی جامعه بیشتر محقق خواهد شد. زنان در نقش‌های اجتماعی نیز به صورت خاص می‌توانند نقش مؤثر خود را به عنوان آموزشگر، مروج، یا در قالب NGO و همیاران طبیعت و یا سایر شکلهای اجتماعی زنان ایفا نمایند. در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست تاکنون شاهد فعالیتهای زنان در سطح گسترده و وسیع و سازماندهی شده شکل‌های گوناگون بوده‌ایم ، که تأثیر چشمگیری در ایجاد حساسیت در مردم نسبت به مسائل منابع طبیعی داشته است. واضح است که برای استفاده بیشتر و مؤثرتر از این نیروی عظیم اجتماعی در راستای تحقق اهداف حفاظت و توسعه منابع طبیعی لازم است حمایتهای مقتضی نسبت به ایجاد و تقویت گروه‌های زنان فعال در زمینه منابع طبیعی مبذول گردد. در این‌خصوص دستگاه‌های دولتی متولی امور منابع طبیعی و محیط‌زیست و ... که بازخورد فعالیتهایشان به همه آحاد جامعه از زن و مرد، کوچک و بزرگ برمی‌گردد و همچنین به دلیل گستردگی عرصه کار،‌ضروری است که دست به سازماندهی نیروهای انسانی موجود هر جامعه در گروه‌های گوناگوون زند تا بتوانند در جهت تحقق توسعه پایدار منابع از مشارکت همگانی برای حفظ ارزشهای همگانی بهره جویند..

نویسندگان

حمیدرضا سمواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی _ محیط زیست گرایش ارزیابی و آمایش سرزمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

اسماعیل کهوند

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی توریسم گرایش برنامه ریزی گردشگری منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نشریه آموزشی - ترویجی هدی شماره 26 مرداد 81 -اردکانی، ...
  • نیشابوری، اصغر، 1374، جغرافیای زیستی ...
  • حلم سرشت، پریوش و دل پیشه، اسماعیل، اصول بهداشت جامعه، ...
  • خالصی، عباس، بهداشت و محیط زیست، تهران، انتشارات بعثت، 1379 ...
  • دکتر منصور غیاث الدین، دانشگاه علوم پزشکی تهران ...
  • ادریسی، محمد، اصول حفاظت محیط زیست، انتشارات دانش پویان جوان، ...
  • نمایش کامل مراجع