بررسی تغییرات پارامتهرای اسپرم شناسی، بیوشیمیایی و آنزیمی مایع سمینال ماهی قرمز (Carassius auratus) تحت تنش نانو ذرات نقره

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 760

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NRREFS03_032

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393

چکیده مقاله:

در تحقیق حاضر برخی از پارامترهای اسپرم شناختی (طول دوره تحرک اسپرم ، جم ، تراکم و غلظت اسپرماتوکریت ) ، بیوشیمیایی (کلر ، سدیم ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم ، فسفر، تری گلیسرید ، گلوکز ، پروتئین کل ، اوره ، کلسترول ، آلبومین و پی اچ مایع سمینال ) و آنزیمی مایع سمینال (آسپارتات آمینوترانسفراز ، آلانین آمینوترانس فراز ، آلکالین فسفاتاز ، لاکتار دهیدروژناز و کراتین کیناز ) ماهی قرمز (Carassius auratus) تحت تنش نانو ذرات نقره مورد بررسی قرار گرفت . به منظور ایجاد تنش ناشی از نانو ذرات نقره ، یک گروه از ماهیان نر (n=13) در آکواریوم هایی با غلظت 0/04 میلی گرم در لیتر نانو ذرات نقره برای مدت 4 هفته نگهداری شدند. گروه شاهد (n=13) نیز در آکواریوم های با شرایط محیطی یکسان و بدون افزودن نانو ذرات نقره نگهداری شدند. در ادامه با استفاده از تزریق یک مرحله ای هورمون گنادوتروپین انسانی (HCG) از ماهیان مولد نر اسپرم گیری به عمل آمد. طول دوره تحرک اسپرم و حجم اسپرم در تیمار تحت تنش نانو ذرات نقره نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری نشان داد (0.05>P) . در صورتی که نانو ذرات نقره باعث افزایش معنی داری در تراکم ا سپرم و غلظت اسپرماتوکریت در تیمار تحت تنش گردید (0.05>P). همچنین سطح تریگلیسرید ، گلوکز ، اوره ، کلسترول ، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز پلاسمای سمینال در تیمار تحت تنش نانوذرات نقره نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری پیدا کرد (0.05>P). از طرفی دیگر در مولدین نر تحت تنش نانو ذرات نقره سطح کلر ، سدیم ، منیزیم ، پروتئین کل ، آلبومین ، پی اچ ، آلانین آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز مایع سمینال نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری نشان دارد. در تحقیق حاضر مشاهده شد که افزودن نانو ذرات نقره به محیط آبی مولدین ماهی قرمز ، تحت تاثیر زمان باعث تغییر در سطح برخی از پارامترهای کیفی اسپرم و بیوشیمیایی و آنزیمی می شود.

نویسندگان

وحید زادمجید

دانشگاه کردستان - دانشکده منابع طبیعی - گروه شیلات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . جانی، یادگارفر، حاجی شفیعی و آزاد بخش؛ آنتی اکسیدان ...
  • Alavi SMH, Cosson J (2006) Sperm motility in fishes: (II) ...
  • Grzyb, K., Rychlowski, M., Biegniewska, A., Skorkowski, E.F., 2003. Quantitative ...
  • Lee L.E, Caldwell S.J. and Gibbons, J., 1997. Development of ...
  • Munakata, A. And Kobayashi, M. 2010. Endocrine control of sexual ...
  • Perchec G, Cosson J, Andre F, Billard R (1995). Degradation ...
  • Rurangwa, E., Kime, D.E., Olivier, F. and Nash, J.P. 2004.The ...
  • Shaluei, F., A., Hedayati, A., Hahanbakhshi, and M. Baghfalaki. 2012. ...
  • Secer, S., Tekin, N., Bozkurt, Y., Bukan, N. and Akcay. ...
  • Popeskua, J.T., Martyniuka, C.., Mennigena, J., Xionga, H., Zhanga., D., ...
  • Tekin, _ Secer, S, Akcay, E. and Bozkurt, Y., 2003. ...
  • نمایش کامل مراجع