حذف کربنیل سولفاید پیش از مرکاپتان زدایی و تأثیر آن در کاهش سولفور کل خروجی از واحد تصفیه پروپان فازهای 17 و 18 مجتمع گازی پارس جنوبی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,921

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PROCESS06_005

تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1395

چکیده مقاله:

هدف از این مقاله بررسی کاهش سولفور کل در پروپان خروجی از واحد تصفیه پروپان، با استفاده از فرایند جداسازی کربنیل سولفاید(COS) توسط آمین DEA پیش از تصفیه پروپان با کاستیک می باشد. ترکیبات گوگردی شامل مرکاپتان ها (RSH)، کربنیل سولفاید، هیدروژن سولفاید (H2S) و گوگرد عنصری (S) می باشند. میزان مجموع ترکیبات گوگردی موجود در پروپان تصفیه شده را سولفور کل (Total Sulfur) می نامند. متیل مرکاپتان، اتیل مرکاپتان، کربنیل سولفاید و هیدروژن سولفاید، ترکیبات گوگردی هستند که با پروپان ترش همراه بوده و باید از پروپان جدا شوند. جداسازی کربنیل سولفاید و هیدروژن سولفاید از هیدروکربن های مایع توسط آمین طراحی شده اند، اما مرکاپتان ها نسبت به کربنیل سولفاید و هیدروژن سولفاید اسیدهای ضعیف تری هستند و نمی توانند بطور مناسب با آمین واکنش داده و از هیدروکربن جدا شوند. بنابراین، مرکاپتانها می توانند با مواد آلکالی قویتر مانند سدیم هیدروکسید(کاستیک) واکنش داده و از هیدروکربن مایع جدا شوند.مکانیزم اصلی جذب کربنیل سولفاید توسط آمین به این صورت است که کربنیل سولفاید در حضور آب هیدرولیز شده و هیدروژن سولفاید و کربن دی اکسید تشکیل شده که توسط آمین جذب می شوند.کربنیل سولفاید به خودی خود باعث خوردندگی تجهیزات فرایندی نشده و در صورت هیدرولیز شدن باعث خورندگی در تجهیزات می شود.شبیه سازی فرایند شیرین سازی فازهای 17 و 18 گاز پارس جنوبی توسط نرم افزار پرومکس انجام شده و شرایط عملیاتی و مقایسه نتایج شبیه سازی با داده های شرکت اکسنس که طراح فرایند می باشد مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.نتیجه شبیه سازی نشان می دهد که حذف کربنیل سولفاید توسط آمین پیش از مرکاپتان زدایی توسط کاستیک باعث کاهش سولفور کل محصول پروپان کمتر از 10 ppm می شود. کاهش سولفور کل در محصول پروپان باعث افزایش ارزش اقتصادی و تجاری محصول می شود.

نویسندگان

حسین ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد واحد شهرضا، مسئول واحد های آفساید، بهره برداری پالایشگاه هفتم مجتمع گاز پارس جنوبی

محسن عباسی

استادیار دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

اصغر حائری مقدم

مسئول واحد های پروسس، بهره برداری پالایشگاه هفتم مجتمع گاز پارس جنوبی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kohl Arthur, Nielsen Richard.. "Gas Purification", Gulf Publishing Company, 1997, ...
  • Buffin G, Delsaut A., "Axens Process Date Book", Axens IFP ...
  • Srivastava AK, Jain PC., "Chemistry", Vol 1 & 2, 2007, ...
  • Saeghbeighi Reza., "Fluid Catalytic Cracking Handbook", United States of America, ...
  • Kulprathipanja Santi., "Reactive Separation Process", Britain, Tailor & Francis, 2002, ...
  • McKetta John., "Petroleum Processing Handbook", 1992, page 728. ...
  • :World Scale LNG Feed Pretreatment Technology", UOP A Honeywell Company, ...
  • نمایش کامل مراجع