بررسی مناسب ترین واحد نمونه برداری از جمعیت کنه تارتن دولکه ای . (Acari: Tetranychidae).Tetranychus urticae Koch در مزارع لوبیا

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 468

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES06_230

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch. یکی از مهمترین آفات لوبیا در اغلب نواحی ایران می باشد. طی سال های 1390-1391 به منظور انجام نمونه برداری از جمعیت کنه تارتن دولکه ای T.urticae، در هر محل توقف در مزرعه، تعداد سه بوته به صورت تصادفی انتخاب و مجموعاً شش برگ ( سه برگ از بالا و سه برگ از پایین بوته ها ) قطع و به صورت جداگانه و در کیسه های نایلونی جهت بررسی جمعیت کنه تارتن به آزمایشگاه منتقل گردید. سپس سه واحد نمونه دو برگ ( یک برگ از پایین بوته و یک برگ از بالای بوته )، 4 برگ ( 2 برگ از پایین بوته و 2 برگ از بالای بوته ) و 6 برگ ( 3 برگ از پایین بوته و 3 برگ از بالای بوته ) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. در هر مرحله نمونه برداری، برای هر واحد نمونه برداری و در هر مرحله نمونه برداری، سه شاخص RV ( واریانس نسبی )، CV ( ضریب تغییرپذیری ) و RNP (دقت خالص نسبی ) محاسبه و مورد بررسی قرار گرفت. واحدهای نمونه برداری که دارای مقدار RNP بیشتر و مقادیر RV و CV کمتر بودند، برای انجام نمونه برداری ها مناسب تر بودند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که مقدار RV در دو واحد نمونه 4 و 6 برگ کمتر و در یک گروه آماری قرار گرفت و اختلاف آن با واحد نمونه 2 برگ معنی دار بود. همچنین بین مقادیر RNP اختلاف آماری مشاهده نشد. بنابراین در این تحقیق به منظور مقایسه واحدهای نمونه برداری، شاخص RNP قادر به تفکیک واحدهای نمونه برداری نبود و در نتیجه تصمیم گیری براساس شاخص RV ، واحد نمونه 4 برگ را برای انجام نمونه برداری از جمعیت کنه تارتن دولکه ای توصیه می نماید.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

عبدالامیر محیسنی

عضو هیات علمی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران

حسین آسترکی

محقق، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران

مختار داشادی

عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات دیم کشور ( سرارود )، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابوالفتحی، ن.، کیچلی، ف _ محیسنی.ع. 1390. بررسی مناسب‌ترین واحد ...
  • سراج، ع. ا. 1387. اصول کنترل آفات گیاهی (مدیریت مبارزه ...
  • محیسنی، ع. و کوشکی، م.ح. 1388.تغییرات جمعیت، توزیع درون گیاهی ...
  • Binns, M. R.1994. Sequential Sampling for classifying pest status. Pp. ...
  • Pearsall, I. _ and Myers, J.H. 2000. Evaluation of sampling ...
  • Pedigo, L. P. 200)4. Entomology and pest management. Published by ...
  • Ruesink, W. G. 1980. Introduction to sampling theory. 61-78p. In: ...
  • SAS Institute.199) SAS/STAT user's guide, version 8, SAS Institut. Cary, ...
  • Seber, G.A.F. 1973. The Estimation of Animal Abundance and related ...
  • Southwood, T.R.E. 1978 _ Ecological methods, with practicular reference to ...
  • نمایش کامل مراجع