ارزیابی اثرات زیست محیطی شهر بهارستان اصفهان بر روی پارک ملی کلاه قاضی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 804

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ENGDAYCONF12_007

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

امروزه بیش از نیمی از مردم جهان در شهرها زندگی میکنند، و از یک سو شهرها به عنوان کانونهای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فضایی به شمار میروند و از سوی دیگر مناسبترین مکانهایی هستند که مسائل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست, محیطی در آنها پدید میآید[1].به دنبال افزایش جمعیت جهان، و توسعه فعالیتهای بشری مسائلی از قبیل کاهش بیش از حد منابع طبیعی، افزایش آلودگیها و نارسایی در توزیع متعادل منابع از جمله مشکلات زیست محیطی ممکن است[2]. برای این منظور ارزش گذاری مسائل و مشکلات زیست محیطی در ابعاد مختلف گام اساسی در جهت حل مشکلات و همچنین حفاظت و بهر برداری از محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار محسوب میشود [3].با پدیدار شدن آثار زیان بار فعالیت های بشری، جهت ایجاد تعادل و سازگاری بین فعالیت ها و محیط زیست ابزارها و روش های مختلفی ابداع و مورد استفاده قرار گرفته است .ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) از جمله روش های بسیار کارآمدی است که با شناسایی محیط زیست و درک اهمیت آن، آثار بخش ها یا فعالیت های مختلف یک طرح بر اجزای محیط را بررسی و ارزیابی می کند و در نهایت با توجه به نتایج حاصل از آن راهکارهایی برای ایجاد سازگاری بیشتر بیان می دارد[4].در بین اجزای محیط زیست مناطق دارای ارزش حفاظتی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. بر اساس تقسیمات حفاظتی، مناطقی که دارای بالاترین سطح حفاظت هستند، پارک ملی نامگذاری می شوند. حفظ این مناطق به منظور حفظ چرخه حیات، و شناخت مجهولات علمی، بسیار حائز اهمیت می باشند. پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی در جنوب شرقی شهر اصفهان واقع شده است و جاده آسفالته اصفهان - شیراز از کناره شمالی و غربی آن میگذرد. مساحت پارک ملی کلاه قاضی ۴۷,۲۶۲ هکتار و مساحت پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی ۳,۵۷۴ هکتار می باشد. در مورد پوشش گیاهی تاکنون تعداد ۲۵۲ گونه گیاهی متعلق به ۱۹۲ جنس و ۴۶ خانواده در کلاه قاضی ثبت شده است و در مورد گونه های شاخص جانوری:تا کنون ۱۷ گونه پستاندار، ۴۴ گونه پرنده، ۱۱ گونه خزنده و یک گونه دوزیست در پارک ملی کلاه قاضی شناسایی و ثبت گردیده است. با توجه به موارد ذکر شده مشخص می گردد گه پارک ملی کلاه قاضی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

نویسندگان

مجید یزدانی

شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک

مهسا فرامرزی

شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکی، سعید، دامن باغ، صفیه، "ارزیابی شاخص های توسعه پایداری ...
  • ممقانی نسب، اشکان، ارزیابی اثرات توسعه گردشگری بر محیط زیست ...
  • ایزدی، حسن، برزگر، سپیده، بررسی روش های ارزش کذاری اقتصادی ... [مقاله کنفرانسی]
  • رود گرمی، پژمان، خراسانی، نعمت اللله، منوری، مسعود، نوری، جعفر، ...
  • M.Makhdoum, Evaluation model for environmentl changes. Jourmal of Environmentl Studies. ...
  • نمایش کامل مراجع