مروری بر مهمترین اثرات زیست محیطی و مخاطرات بهداشتی ناشی از مدیریت نادرست آلودگیهای نفتی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 580

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMSYM03_112

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

آلودگی نفتی دریا یک معضل زیستمحیطی مهم در بسیاری از کشورهای دنیاست که موجب آسیب به گیاهان، جانوران و اکوسیستمهای دریایی و در نهایت انسان، به عنوان آخرین حلقهی زنجیره غذایی، میگردد. کشور ایران در کنار سه توده آبی مهم و استراتژیک خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر قرار گرفته است. خلیج فارس مهمترین منطقه نفتی جهان محسوب میشود و در حال حاضر حدود 90 درصد صادرات نفت و فرآوردههای نفتی تولید شده در خلیج فارس توسط نفتکشهای دنیا از خلیج فارس وتنگه هرمز انجام میشود. با توجه به این مطلب، حفاظت از محیطزیست دریاهای ایران در مقابل آلودگی نفتی، یک مساله مهم بودهو لزوم شناخت آلایندهها و اثرات زیستمحیطی و مخاطرات بهداشتی و سلامتی آن از ضرورت بالا برخوردار میباشد. تحقیقات متعدد نشان میدهد که افزایش عناصر نظیر نیکل، کبالت، و به ویژه وانادیوم در اکوسیستمهای آبی و همچنین سایر آلایندههای نفتی همچون انواع هیدروکربنها که بیشتر ناشی از استحصال فرآوردههای نفتی است، سبب اختلال در متابولیسم آنها میشود و بدین ترتیب تاثیر آن را میتوان در زنجیره غذایی دید. با توجه به آثار زیستمحیطی و تهدیدهای بهداشتی بر انسان و سایر موجودات، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی ناگواری که انتشار و پخش آلایندههای نفتی در محیط به دنبال دارد، مهمترین راهکار پس از اعمال و بکار گیری روشهای پیشگیرانه، کسب دانش لازم و کافی در این زمینه و استفاده از تکنولوژیهای نوین چون فناوری نانو که به تولید جاذ هایی با قدرت و ظرفیت جذب بالا منجر شده است، میباشد.

نویسندگان

نگین ناصح

دانشجوی دکتری، رشته آلودگیهای محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران.

علیرضا بیرامی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، گرایش مدیریت استراتژیک، تهران، ایران.

عالیه حسین نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسماعیلی ساری، ع .1381 . آلاینده‌ها، بهداشت و استاندارد در ...
  • اسماعیلی شریف آباد، رضا(1380). بررسی ابعاد حقوقی آلودگی دریایی در ...
  • چوپانی، م. 1388. آلاینده‌های زیست‌محیطی و حفاظت از محیط‌زیست. آموزش ...
  • خدمتگزار، ع. پاشا پاسندی، م. مقدم، م. 1394. اثرات آلودگی ...
  • زمانی، سید قاسم. حقوق بین‌الملل دریاها و حفاظت از محیطزیست ...
  • عریان، ش. تاتینا، م. قریب‌خانی، م. 1389. بررسی اثرات آلودگی ...
  • Boris I.Kharisov a, H .V.RasikaDias b, OxanaV .Kharissova. 2014. Nano ...
  • Jaffar, M.; Ashraf, M. and Rasoal, A. 1998. Heavy metal ...
  • نمایش کامل مراجع