نقش فناوری های دانش بنیان در کاهش مصرف انرژی آینده پژوهی در کاهش مصرف انرژی 749000 ساختمان عمومی و دولتی کشور با بهره گیری از سامانه مدیریت انرژی ساختمان (BEMS)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 401

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FETCONF01_169

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

سهم نزدیک به نیمی از انرژی کشور در بخش غیر مولد ساختمان، سبب می شود بار سنگینی بر دوش دولت و مردم وارد آید و آلاینده های بسیاری را بر محیط زیست تحمیل نماید. در اثر سوء مصرف انرژی، سالانه مقادیر قابلیت وجهی از بودجه و سرمایه کشور به هدر میرود. برای برونرفت از این چرخه ناقص، ضرورت استفاده از فناوریهای دانش بنیان و دوست دار حفظ محیط زیست در جهت کاهنده های مصرف انرژی مطرح میگردد. سامانه مدیریت انرژی ساختمان BEMS الگویی تمام نما از یکی از فناوری های دوست دار محیط زیست به شمار می آید که در نتیجه به کار گیری آن در ده ساختمان پایلوت کشور با 68000 مترمربع زیر بنا، که در اقلیم های جغرافیایی مختلف و با کاربریهای متفاوت به انجام رسیده باعث 628662 کیلووات ساعت در سال کاهش در مصرف انرژی گردیده است. این پژوهش بر پایه مطالعات امکان سنجی توسط سازمان بهره وری انرژی ایران سابا و شرکت مادر تخصصی توانیر در 749000 ساختمان ملی انجام شده است. با استناد به آمار به دست آمده متوسط مصرف انرژی در بخش روشنایی، هر ساختمانMwh/y 14/7 می باشد و با پتانسیل کاهش 50 درصدی در مجموع بیش از Mwh/y 11000000 انرژی را مصرف می نماید. بر همین اساس در کوتاه مدت اقدام به جایگزینی لامپ های کم مصرف به جای لامپ های رشته ای و هالوژن گردید (در آن مقطع 93 میلیون رشته لامپ کم مصرف یارانه ای تهیه و توزیع شد) و در بلند مدت مقرر شد از سیستم هوشمند BEMS استفاده شود و از سویی نتایج اجرای پروژه پایلوت در ده ساختمان که بر اساس ممیزی انجام شده توسط سابا 50/4% کاهش مصرف انرژی را تجربه نموده است مبین پتانسیل کاهش بیش از 6 میلیون مگاوات ساعت در ساختمان های دولتی بوده که خود گویای نقش مهندسی ارزش در کاهش مصرف انرژی می باشد.

کلیدواژه ها:

سامانه مدیریت انرژی ساختمان BEMS ، بهینه ساری مصرف انرژی در ده ساختمان ملی ، سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) ، شرکت مادر تخصصی توانیر ، اقتصاد انرژی

نویسندگان

طهماسب داودی

مهندس برق قدرت، دانشگاه صنعتی اصفهان، مدیر عامل شرکت تماس گستر کیش