بررسی مزیت نسبی تولید سیب درختی در شهرستان میانه با استفاده از شاخص هزینه ی منابع داخلی، نسبت منفعت به هزینه و سودآوری خالص اجتماعی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 387

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFRANR01_032

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

در این پژوهش به منظور بررسی مزیت تولید سیب درختی در شهرستان میانه شاخص هزینه ی منابع داخلی، نسبت منفعت به هزینه و سودآوری خالص اجتماعی محاسبه اطلاعات مورد استفاده با تکمیل پرسشنامه در طول سال زراعی 93-1392 جمع آوری گردید. نتایج مطالعه نشان داد که شاخص هزینه منابع داخلی DRC در تولید یک هکتار محصول سیب درختی در شهرستان میانه برابر 0/71 بوده و با توجه به اینکه DRC<1 می باشد، می توان گفت که تولید این محصول در این شهرستان از مزیت نسبی برخوردار می باشد همچنین نسبت هزینه به منفعت اجتماعی SCB برابر با 0/72 و بیانگر وجود مزیت نسبی در تولید سیب درختی میانه است. بر طبق این شاخص هزینه های اجتماعی SCB برابر با 0/72 وبیانگر وجود مزیت نسبی در تولید سیب درختی میانه است بر طبق این شاخص هزینه های اجتماعی تولید سیب ، 72 درصد از درآمد اجتماعی محصول را شامل می شوند. بررسی شاخص سودآوری خالص اجتماعی NSP نیز نشان داد که در سال زراعی 93-92 تولید سیب درختی در میانه دارای سودآوری اجتماعی بوده و مقدار آن برابر با 51036057 ریال می باشد در نتیجه می توان این گونه برداشت نمود که سیستم تولیدی موجود از منابع به صورت کارآمد استفاده نموده و توانسته تاثیر مثبت در درآمد ملی کشور داشته باشد.

کلیدواژه ها:

مزیت نسبی ، سیب ، میانه ، شاخص هزینه منابع داخلی

نویسندگان

بابک ترکیان

گروه اقتصاد و مدیریت کشاورزی واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

علی رسولی

گروه اقتصاد و مدیریت کشاورزی واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

علی شهنوازی

عضو هییت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اذربایجان شرقی