معرفی یک مورد لنفوم طحالی اولیه از نوع سلول بزرگ منتشر B

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 372

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FEYZ-20-1_013

تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1398

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: لنفوم اولیه طحالی حدود 2 درصد تمامی فرم های غیرهوچکین لنفوم را شامل می شود. 33 درصد لنفوم های اولیه طحالی(0/66 درصد کل لنفوم های غیرهوچکین) از نوع لنفوم منتشر سلول های بزرگ Diffuse large B cell lymphomas) B) می باشد که یک بیماری نادر است. در اینجا یک مورد لنفوم طحالی اولیه از نوع سلول بزرگ منتشر B گزارش می شود.معرفی بیمار: بیمار خانم 57 ساله ایی است که با ضعف و بیحالی، احساس پری شکم، سیری زودرس، و کاهش وزن مراجعه کرده ودر معاینه لنفادنوپاتی نداشت و به جز اسپلنومگالی نکته دیگری مشاهده نشد. در بررسی های انجام شده با آزمایشات ویرولوژی وسرولوژی نکته مثبتی به نفع بیماریهای عفونی و التهابی یافت نشد. آسپیراسیون مغز استخوان پرسلولی را نشان داد و در سیتی اسکن قفسه سینه، شکم و لگن لنفادنوپاتی مرکزی یافت نشد و فقط اسپلنومگالی شدید دیده شد. بیمار آنمی لکوپنی CRP, SER و LDHافزایش یافته داشت. باتوجه به نتایج بررسیها، بیمار تحت اسپلنکتومی تشخیصی-درمانی قرار گرفت و پاتولوژی لنفوم طحالی غیرهوچکین از نوع سلولهای بزرگ منتشر B را گزارش کرد که در بررسی IHC نیز CD20 مثبت داشت. بیمار پس از جراحی با کموتراپی (رژیم R-CHOP) تحت درمان قرار گرفت. نتیجه گیری: در بررسی های علل اسپلنومگالی پس از رد سایر علل شایع در رویکرد کلاسیک باید لنفوم اولیه طحالی مدنظر باشد.طحالی برداری در این بیماران نه تنها یک اقدام تشخیصی بلکه یک اقدام درمانی نیز می باشد.

کلیدواژه ها:

لنفوم طحالی ، لنفوم غیرهوچکین ، سلول بزرگ منتشر B

نویسندگان

مجید احسانی

استادیار، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان- استادیار، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

مسعود معینی

دستیار بیماریهای داخلی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان