ارزیابی ومقایسه عملکرد ناحیه ای لاین های پیشرفته سویا

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 885

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_120

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی ومقایسه عملکردناحیه ای لاین های پیشرفته سویا تعداد 14 لاین خالصسویا همراه رقم M7 بعنوان شاهد در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار طی دو سال و دو منطقه (خرمآباد و کرج) در سالهای زراعی 87-1386 اجرا گردید.در طول فصل زراعی از خصوصیات مهم زراعی از قبیل تاریخ شروع گلدهی، تاریخ شروع غلافدهی، تاریخ رسیدگی کامل، ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته،... یادداشتبرداری به عمل آمد. بعد از برداشت عملکرد دانه در هکتار تعیین گردیدو در صد پروتئین وروغن اندازه گیری شد.با انجام تجزیه واریانس مرکب (دو منطقه و دو سال) مشخصگردید که بین مکانها و سالها از لحاظ عملکرد دانه و سایر صفات اختلاف معنیداری در سطح احتمال 1 درصد وجود دارد. بین مکانها از لحاظ عملکرد دانه و سایر صفات اختلاف معنیداری وجود داشت. مقایسه میانگین عملکرد دانه نشان داد که مکان اول (خرم آباد) با 2685/8 کیلوگرم در هکتار رتبه اول را به خود اختصاص داد.بین لاینها و رقم شاهد از لحاظ عملکرد دانه اختلاف معنیداری در سطح احتمال 5 در صد اختلاف معنی داری وجودداشت اما از لحاظ صفات دیگر از قبیل ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته ، در صد پروتئین ودر صد روغن در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنیداری وجود داشت.لاین شماره 3 (Williams ×Diana) با عملکرد دانه 2711 کیلوگرم در هکتار در رتبه اول قرار داشت و لاینهای شماره 1 (Hobbit×T.N.5.95) و 5(Hobbit × T.N.5.95 ) در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند. رقم شاهد با عملکرد دانه 2052 کیلوگرم در هکتار در رتبه 14 قرار گرفت. تعداد 13 لاین دارای عملکرد دانه بالاتر از شاهد بودند که میتوان از آنها به عنوان لاینهای برتر استفاده نمود و از بین آنها دو یا سه لاین دارای عملکرد بالاتر تکثیر نمود.

نویسندگان

عظیم خزایی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج

حمیدرضا بابایی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -ارزانی، احمد.380 1:اصلاح گیاهان زراعی (ترجمه)، مرکز نشر دانشگاه صنعتی ...
  • -رحیمیان، حمید و محمد بنایان. 1375. مبانی فیزیولوژیکی اصلاح نباتات. ...
  • نمایش کامل مراجع