اندازه گیری میزان افت در ماشین برداشت نیشکر مدل آستافت ۷۰۰۰

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 70

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAM-13-3_006

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1402

چکیده مقاله:

نیشکر با سطح زیرکشت ۱۱۰ هزار هکتار یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی- صنعتی کشور است. فرآیند تولید این محصول، ضایعات بالایی به دنبال دارد. بخشی از این ضایعات مربوط به شرایط تولید محصول در مزرعه و بخشی مربوط به فرآوری تولید شکر از نیشکر در کارخانه است. هدف این تحقیق، اندازه گیری میزان افت نیشکر (نی قدی، نی خرد شده و نی تراشه) در روش برداشت سوخته در مزارع شرکت کشت و صنعت دهخدا در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود. آزمایش به صورت فاکتوریل اسپلیت در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول شامل رقم در ۴ سطح (ارقام IRC-۱۲، CP۴۸-۱۰۳، CP۷۳-۲۱ و CP۶۹-۱۰۶۲)، عامل دوم سن برداشت در سه سطح (کشت اول، بازرویی ۱ و بازرویی ۲) و عامل سوم شامل سرعت ماشین برداشت در سه سطح (سرعت کم برابر ۳ کیلومتر بر ساعت، سرعت متوسط برابر ۵ کیلومتر بر ساعت و سرعت زیاد برابر ۷ کیلومتر بر ساعت) بود. نتایج تحقیق نشان داد بیشترین میزان عملکرد در رقم CP۶۹-۱۰۶۲ در مزرعه ی کشت اول و با سرعت متوسط دستگاه مشاهده شد (۱۴۴.۳۳ تن در هکتار). همچنین بیشترین میزان ضایعات نی قدی در رقم CP۴۸-۱۰۳ در بازرویی دوم و با سرعت زیاد دستگاه و بیشترین میزان افت نی خرد شده در رقم CP۴۸-۱۰۳ در مزرعه کشت اول و با سرعت متوسط به ترتیب برابر ۳.۳۲ و ۱.۷۸ تن در هکتار مشاهده شد. با توجه به نتایج تحت اثر متقابل رقم و سرعت دستگاه، بیشترین میزان افت نی تراشه در رقم CP۶۹-۱۰۶۲ و سرعت زیاد دستگاه برابر ۰.۳۱۴ تن در هکتار و همچنین رقم IRC-۱۲ و سرعت زیاد دستگاه برابر ۰.۳۰۸ تن در هکتار و تحت اثر متقابل سن مزرعه و سرعت دستگاه ماشین برداشت بیشترین میزان افت نی تراشه در مزرعه بازرویی یک و سرعت زیاد دستگاه ماشین برداشت برابر۰.۳۰۰ تن در هکتار اندازه گیری شد.

نویسندگان

وحید ابراهیم خانلوی سیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

نسیم منجزی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

محسن سلیمانی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adibzadeh, A., & Zaki Dizaji, H. (۲۰۱۹). Reducing straw fall ...
  • Ahmadi, S., Asudar, M. A., Jamshidi, A. R., & Shamili, ...
  • Ashraf, M. T., Naik, R. K., & Roy, D. K. ...
  • Hassan, M. A. (۲۰۱۹). Evaluation of Cutting Blades Impact on ...
  • Momin, M. A., Wempe, P. A., Grift, T. E., & ...
  • Monjezi, N. (۲۰۱۹). Prevalence of musculoskeletal disorders and risk assessment ...
  • Monjezi, N. (۲۰۲۱). Ergonomic Evaluation Posture of Sugarcane Workers using ...
  • Ramos, C. R. G., Lanças, K. P., de Lyra, G. ...
  • نمایش کامل مراجع