بررسی تاثیر غلظت سولفات بر کارایی برکه تثبیت بی هوازی: مطالعه موردی تصفیه خانه فاضلاب بیرجند

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 79

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-23-2_003

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: در مطالعه حاضر، اثر غلظت های مختلف سولفات به عنوان یک آنیون مخرب بر کارایی لاگون بی هوازی بررسی شد. روش تحقیق: این مطالعه تجربی به مدت ۷ ماه بر روی پایلوت برکه تثبیت بی هوازی در محل تصفیه خانه فاضلاب شهر بیرجند انجام شد. پس از اطمینان حاصل کردن از تثبیت شرایط محیطی، سولفات با غلظت های ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم در لیتر به پایلوت تزریق شد؛ سپس مشخصه های pH، ازت آلی، ازت آمونیاکی، BOD۵ (اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی)، COD (اکسیژن مورد نیاز شیمیایی) و نیترات اندازه گیری شدند. آزمایش ها مطابق با روش های مندرج در کتاب استاندارد متد (چاپ ۲۰۰۵) انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سولفات از ۲۰۰ به ۳۰۰ میلی گرم در لیتر، تنها راندمان حذف پارامتر BOD۵ معادل ۱۰درصد کاهش یافت و بقیه پارامترها تغییر قابل ملاحظه ای نداشت؛ ولی با افزایش غلظت سولفات از ۲۰۰ به ۴۰۰ میلی گرم در لیتر، پارامترهای مختلف همچون BOD۵، COD، ازت آلی، کل ازت کجلدال، نیترات و سولفات به ترتیب به میزان: ۱۱، ۸، ۱۲، ۲۶، ۶ و ۱۰ درصد کاهش نشان داد. pH ابتدا قلیایی و سپس به خنثی متمایل گردید. نتیجه گیری: برکه های تثبیت بی هوازی در صورت راهبری مناسب، قابلیت متفاوتی در حذف ترکیب های آلی در غلظت های مختلف سولفات دارند؛ به طوری که در غلظت ۲۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات عملکرد مناسب و در غلظت ۳۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات، باکتری های احیاکننده سولفات غالب هستند و در نتیجه باعث تولید بو می گردند. همچنینن با افزایش غلظت سولفات به  ۴۰۰ میلی گرم در لیتر، ازت آمونیاکی افزایش ۵/۲ برابری (۱۵۰%) در پساب خروجی می یابد.

نویسندگان

محمد ملکوتیان

Environmental Health Engineering Research Center and Department of Environmental Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

بهنام باریک بین

Social determinants of health research center, Environmental Health Engineering Department, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

محمدرضا نبویان

Social determinants of health research center, Department of Environmental Health, School of Public Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lu W, Leung AY. A Preliminary study on potential of ...
  • Ghassemi SA, Danesh SH. Waste stabilization ponds and aerated lagoons ...
  • Gratziou M, Chalatsi M. Use of waste stabilization ponds’ systems ...
  • Almasi A, Pirsaheb M, Dargahi A. The Efficiency of Anaerobic ...
  • Konaté Y, Maiga AH, Basset D, Casellas C, Picot B. ...
  • Kayombo S, Mbwette TSA, Mayo AW, Katima JHY, Jørgensen SE. ...
  • Mara DD, Pearson HW. Design manual for waste stabilization ponds ...
  • Mara DD. Sewage treatment in hot climates. London: John Wiley ...
  • Mazhab SAR, Fallahzadeh M, Ghaneeian MT, Rahmani Shamsi J. Effects ...
  • Torabian A, Abtahi SM, Amin MM, Momeni SA. Operation of ...
  • Classer LS, Greenberg AE, Eaton AD. Standard method for the ...
  • Hosseinian M. Anerobic treatment of Wastewater -USAB. Tehran: Hosseinian Publication; ...
  • Geradi MH. Wastewater bacteria. Translated by: Nabi Bidhendi G, Vosoogh ...
  • نمایش کامل مراجع