بررسی مقایسه ای راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و منبع کنترل سلامت در کودکان مبتلا به آسم و بهنجار

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-13-3_011

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: با توجه به اهمیت عوامل روانشناختی در بیماری آسم و لزوم شناخت هر چه بیشتر این عوامل، هدف پژوهش حاضر تعیین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و منبع کنترل سلامت در کودکان مبتلا به آسم و بهنجار بود. روش کار: در پژوهش حاضر که از نوع توصیفی- علی مقایسه ای بود، جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کودکان مبتلا به آسم مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تهران و و تبریز در نیمه اول سال ۱۳۹۵ تشکیل می دادند که از این میان ۴۰ کودک مبتلا به آسم و ۴۰ کودک بهنجار به روش نمونه گیری در دسترس و با لحاظ کردن ملاک های ورود و خروج به پژوهش و همتاسازی در سن، تحصیلات و جنس انتخاب شدند، بعد از کسب رضایت آگاهانه و کتبی از کودکان و والدینشان، در جلسه کودکان با پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان (فرم کودکان) و منبع کنترل سلامت مورد ارزیابی قرار گرفتند، داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون تی مستقل توسط نرم افزار آماری SPSS-۱۶ مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که کودکان مبتلا به آسم در مقایسه با کودکان بهنجار در راهبردهای تنظیم شناختی هیجان شامل پذیرش و ارزیابی مجدد میانگین های کمتر و در راهبردهای ملامت خویش، نشخوار، دیدگاه گیری و فاجعه سازی میانگین های بیشتری را کسب نمودند که این اختلاف از نطر آماری معنادار بود (۰۵/۰ > P، ۶۵/۵ الی ۹۸/۲ = t). همچنین کودکان مبتلا به آسم میانگین بیشتری در منبع بیرونی کنترل و منبع کنترل شانس و میانگین کمتری در منبع کنترل درونی سلامت در مقایسه با کودکان بهنجار کسب کردند که این تفاوت ها نیز از نطر آماری معنادار بودند (۰۵/۰ > P، ۶۵/۶ الی ۷۶/۵- = t). نتیجه گیری: با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده از این پژوهش مبنی بر وضعیت نامطلوب تنظیم هیجان و منبع کنترل سلامت کودکان مبتلا به آسم در مقایسه با کودکان بهنجار، پیشنهاد می شود از نتایج پژوهش حاضر در طراحی برنامه های درمانی و آموزشی کودکان مبتلا به آسم استفاده شود.  

کلیدواژه ها:

Asthma ، Cognitive Emotion Regulation Strategies ، Children ، Health Locus of Control ، آسم ، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان ، کودکان ، منبع کنترل سلامت

نویسندگان

فرشته قنبری

Islamic Azad University, Tehran, Iran

لیلا عبدالرحیمی نوشاد

Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

نیلوفر بزاززاده

Faculty of Psychology and Educational Sciences, Islamic Azad University, West Azerbaijan, Iran

آزیتا اسگندری

Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

نسرین موذن

Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ownby DR. Pet Dander and Difficult-to-Control Asthma: the Burden of ...
  • Teymouri F, Alhani F, Kazemnejad A. [The effect of family-centered ...
  • Burkhart PV, Rayens MK, Oakley MG. Effect of Peak Flow ...
  • von Leupoldt A, Chan PY, Esser RW, Davenport PW. Emotions ...
  • Wallston KA, Wallston BS, DeVellis R. Development of the Multidimensional ...
  • Ghorbani F, Khosravani V, Ardakani RJ, Alvani A, Akbari H. ...
  • Rhudy JL, Williams AE, McCabe KM, Nguyen MA, Rambo P. ...
  • نمایش کامل مراجع