بررسی کارایی علف کش کلومازون در کنترل علف هایهرز سویا در منطقه مغان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 166

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED09_046

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1401

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی علف کش کلومازون برای کنترل پیش رویش علفهای هرز مزارع سویا، آزمایشی در سال زراعی ۱۳۹۷در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان ) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۱۲ تیمار و ۴ تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل : کاربرد پیش رویشی کلومازون به مقدار ۱، ۵/۱، ۲ و ۵/۲ لیتر در هکتار، کاربرد پیش کاشت مخلوط با خاک تری فلورالین به مقدار ۵/۲ لیتر در هکتار، کاربرد پیش رویشی ایمازتاپیر به مقدار ۷۵/۰ لیتر در هکتار، کاربرد پیش رویشی متری بیوزین به مقدار ۶/۰ کیلوگرم در هکتار، کاربرد پیش رویشی پندی متالین به مقدار ۴ لیتر در هکتار، کاربرد پیش رویشی کلومازون (گلتازون ) به مقدار ۱ لیتر در هکتار، کاربرد پس رویشی کلتودیم (سلکت سوپر) به مقدار ۱ لیتر در هکتار و یک هفته پس از آن ، کاربرد پس رویشی بنتازون به مقدار ۳ لیتر در هکتار، کاربرد پس رویشی کلتودیم (الکتیو) به مقدار ۶/۰ لیتر در هکتار و یک هفته پس از آن ، کاربرد پس رویشی بنتازون به مقدار ۳ لیتر در هکتار و وجین دستی بود. نتایج نشان داد که بیشترین درصد کاهش تراکم علفهای هرز به ترتیب به تیمارهای کاربرد علف کش کلومازون به مقدار ۵/۲ و ۲ لیتر در هکتار تعلق داشت . همچنین بیشترین درصد کاهش وزن خشک علفهای هرز از تیمار کاربرد پس رویشی کلتودیم (سلکت سوپر) ۶/۰ لیتر درهکتار به فاصله یک هفته با علف کش بنتازون ۳ لیتر در هکتار به دست آمد. بیشترین درصد عملکرد دانه سویا به تیمارهای کاربرد پیش رویشی کلومازون به میزان ۱ لیتر در هکتار و کاربرد پیش کاشت تری فلورالین به میزان ۵/۲ لیتر در هکتار مربوط بود. بر اساس نتایج این پژوهش ، کاربرد پیش رویشی علف کش کلومازون به مقدار ۲ لیتر در هکتار و علف کش کلتودیم (سلکت سوپر) به میزان ۶/۰ لیتر در هکتار به فاصله یک هفته با علف کش بنتازون ۳ لیتر در هکتار برای کنترل علفهای هرز مزارع سویا قابل توصیه است .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

قربان دیده باز مغانلو

بخش تحقیقات گیاه پزشکی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، مغان ، ایران .

پرویز شریفی زیوه

بخش تحقیقات گیاه پزشکی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان ، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، خرم آباد، ایران .

سیدکریم موسوی

بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویجکشاورزی، خرمآباد، ایران.