تدوین چارچوبی برای ارزیابی پتانسیل جذب ترانزیت بار عبوری از کریدورهای بین المللی با تاکید بر کشور ایران (مطالعه ی موردی: کریدور هند- روسیه)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 116

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TTC19_226

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1402

چکیده مقاله:

ایران از جمله کشورهایی است که به دلیل قرارگیری در موقعیت مناسب جغرافیایی از مزیت ترانزیتی برخوردار است.بهره مندی حداکثری از آن ها، منجر به افزایش درآمد ارزی و رشد اقتصادی کشو خواهدشد. بنابراین، مطالعه یکریدورهای بین المللی به عنوان یکی از موضوعات مهم برای استفاده از این موقعیت. ضروری است. پژوهش حاضر با تدوینمدل سنجش جذابیت کریدور پتانسیل حمل ونقل بین المللی و ترانزیت بار عبوری از کشور را مورد بررسی قرار داده است.در این تحقیق، معیارهای مهم تاثیرگذار بر جذابیت کریدورها که شامل: هزینه، زمان، قابلیت اطمینان، امنیت، انتشاردی اکسید کربن، شاخص عملکرد لجستیک و شاخص جهانی سازی است. استخراج شده و بر اساس این معیارها مدلجذابیت کریدورهای ترانزیتی تدوین شده است. در ادامه، با استفاده از این مدل، جذابیت مسیرهای متصل کننده ی هندو روسیه به عنوان نمونه ی مطالعاتی برای ده گروه کالا، محاسبه شده است. در نهایت، با تدوین یک سناریو تاثیر بهبود در معیارهای مدل سنجش جذابیت کریدور ارزیابی شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که مزیت مسیر عبوری از ایران، نسبت به سایر مسیرها در هزینه و زمان ترانزیت است. همچنین. بهبود در معیارهای سنجحش جذابیت. تاثیرقابل توجهی بر روی جذب ترانزیت و استفاده از پتانسیل مسیرها دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

لیلا شیرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش برنامه ریزی حمل ونقل، ایران، اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکدهی مهندسی حمل ونقل

محمد تمنایی

دانشیار دانشکده ی مهندسی حمل ونقل دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران، اصفهان، صنعتی اصفهان، دانشکده ی مهندسی حمل ونقل

علیرضا صاحبقرانی

استادیار دانشکده ی مهندسی حمل ونقل دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران، اصفهان، صنعتی اصفهان، دانشکده ی مهندسی حمل ونقل